Όσιγεκ ή Βασιλεία: Το προφίλ των δύο ομάδων

Τον νικητή του ζευγαριού Όσιγεκ-Βασιλεία θα αντιμετωπίσει ως γνωστό, την επόμενη Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, η ομάδα μας, στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί απόψε στην έδρα της Όσιγεκ (Gradski Vrt Stadium) και θα ξεκινήσει στις 21:45.

Η ομάδα της Κροατίας δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα, καθώς μετράει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε σύνολο 4 αγώνων. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο αφορά την Βασιλεία, στα τελευταία δύο παιχνίδια που έδωσε, δέχτηκε ισάριθμες ήττες. Αρχικά με 5-1 σε φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Saarbrücken και στο Κύπελλο με 2-1 από την Young Boys. Το πρωτάθλημα στην Ελβετία θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Προφίλ Όσιγεκ
Το ρόστερ της Όσιγεκ αποτελείται κατά πλειοψηφία από Κροάτες ποδοσφαιριστές, μαζί με μερικούς λατινοαμερικάνους, με τον Βραζιλιάνο Ίγκορ Σίλβα, ο οποίος είναι γνωστός από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό Πειρειώς, να βρίσκεται και αυτός στο δυναμικό της Κροατικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της Όσιγεκ είναι αρκετά χαμηλός, καθώς μόλις 3 ποδοσφαιριστές (Erceg, 30 ετών / Jugovic, 31 ετών / Jezina, 31 ετών) είναι πάνω των 30 ετών.

Πρόσφατα έγινε και αλλαγή προπονητή στην Όσιγεκ με τον Nenad Bjelica να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας 3 χρόνων. Τα τελευταία 2 χρόνια (2018-20) διετέλεσε προπονητής της Διναμό Ζάγκρεμπ.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική διάκριση που μετράει η Όσιγεκ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Προφίλ Βασιλείας
Η Βασιλεία μετρά 126 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε στις 15 Νοεμβρίου το 1893. Η ομάδα της Ελβετίας έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 13 Κύπελλα, παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια το πρωτάθλημα Ελβετίας καταλήγει στην Γιανγκ Μπόις.

Την περσινή σεζόν κατάκτησε το Κύπελλο, επικρατώντας της Τουν με 2-1. Στάδιο της ομάδας είναι το Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ χωρητικότητας 38.500 θεατών, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2001.

Στο ρόστερ της βρίσκεται ο Ελλαδίτης Κωνσταντίνος Δημητρίου και Τσάκα (αδερφός του Τσάκα που αγωνίζεται στην Άρσεναλ). Ξεχωρίζουν επίσης ο 31χρονος Ολλανδός επιθετικός Ricky van Wolfswinkel, ο οποίος αγωνίστηκε στην Νόργουιτς και την Ρεάλ Μπέτις, ο 24χρονος Ελβετογερμανός επιθετικος Kemal Ademi, ο 27χρονος δεξιός μπακ Silvan Widmer αλλά και ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός Omar Alderete από την Παραγουάη.

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Κριάκο Σφόρτζα, με τον χαμένο τελικό πριν από μερικές μέρες να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του 59χρονου Μίχαελ Κόλερ στον πάγκο της Βασιλείας, στον οποίο βρισκόταν από το 2018.

Σχετικά Νέα