Ήττα με 3-2 και αποκλεισμός από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ (στιγμιότυπα)

Την ήττα με 3-2 γνώρισε η ομάδα μας, στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Με μπόλικη τύχη και αρκετή ευστοχία, η Βασιλεία κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο με 3-0, με τον Βργκοτς να μειώνει για την ομάδα μας σε 3-1 με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Τα στατιστικά του πρώτου σαρανταπενταλέπτου δεν είχαν και τόση μεγάλη διαφορά όσο το σκορ, καθώς η ομάδα μας έφτιαξε 4 τελικές προσπάθειες, έναντι 6 των γηπεδούχων, οι οποίοι ωστόσο είχαν απίστευτο ποσοστό επιτυχίας στις ευκαιρίες που βρήκαν.

Στο β’ ημίχρονο η Ανόρθωση μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας αρχικά να μειώσει το σκορ και στην συνέχεια να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Το 3-2 διαμορφώθηκε από τον Κβιλιτάια έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 66ο λεπτό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η πίεση που υπήρχε στον αντίπαλο.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας έψαξαν την ισοφάριση, πιστεύοντας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο πως μπορούσαν να πετύχουν. Υπήρξαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και η θέληση, ωστόσο το τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα την ήττα και τον αποκλεισμό της ομάδας μας από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Πως αγωνίστηκε η ομάδα μας: 

Ανόρθωση: Λόρια, Σίλντελφελντ, Νταουσβίλι, Σελίν (Γκαλίτσιος 78΄), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν, Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα (Μίχα 61΄), Κορέια (Χριστοφή 46΄), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών:

Γκαλίτσιος: 

«Τα δώσαμε όλα αλλά μας στοίχησε το κακό ξεκίνημα με τα τρία γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι.

Αν και μείναμε με δέκα παίκτες, είχαμε καλύτερη εικόνα και στο τέλος θα μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ και να ισοφαρίζαμε.

Είπαμε πριν από το παιχνίδι ότι είναι 50-50. Εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά από ότι σχεδιάζαμε, αλλά τα δώσαμε όλα για να το γυρίσουμε».

Κβιλιτάια:

«Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, πιέσαμε τη Βασιλεία. Αλλάξαμε το πλάνο για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Συγχαρητήρια στη Βασιλεία».

Για το τι άλλαξε στο β΄ ημίχρονο:

«Ο προπονητής μας πάντα θέλει να παλεύουμε ως το τέλος. Μας είπε στο ημίχρονο να πάμε έξω να παλέψουμε για την ομάδα και για τον κόσμο. Μείναμε με 10 παίκτες, παλέψαμε αλλά ήμασταν άτυχοι. Θα δούμε τα λάθη μας και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 

Σχετικά Νέα