Ισόπαλο το ντέρμπι με την Ομόνοια (στιγμιότυπα)

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικο πάθος και ένταση όπως συνηθίζεται σε ένα ντέρμπι, η ομάδα μας εξήλθε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο την Ομόνοια.

Το σκορ άνοιξε η φιλοξενούμενος με τον Σενέ, με τον Οκριασβίλι να ισοφαρίζει από τα έντεκα βήματα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο του αγώνα η ομάδα μας ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες εκείνες που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν την νίκη.

Λίγο οι αποκρούσεις του Φαμπιανό και λίγο η ατυχία στην τελική προσπάθεια, είχαν ως αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να μην μετουσιωθούν σε τέρμα και έτσι το 1-1 να παραμείνει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Πως αγωνίστηκε η ομάδα μας: 

Λόρια, Κορέια, Σιλντενφελντ, Βργκοτς, Γκαλίτσιος, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Χουσμπάουερ (Κ. Αρτυματάς 45′), Οκριασβίλι (Ελουντού 82′), Καλτσάς (Χριστοφή 66′), Μανιάς

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε προπονητής και παίκτες: 

Τιμούρ Κετσπάγια: 

«Καλησπέρα. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι,. Ένα ντέρμπι που πάντα όταν παίζουν αυτές οι ομάδες υπάρχει ένταση, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, δεχθήκαμε το γκολ σε μια αντεπίθεση, σε λάθος στην άμυνα. Αν δούμε όλο το παιχνίδι, όπως εξελίχθηκε μέχρι το τέλος, δικαιούμαστε κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό.

Τελευταία ακούω πολλά, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμα, για να πικάρουν την ομάδα μου και τον κόσμο της ομάδας. Ένα πράγμα θα πω, αυτή η ομάδα δεν έχει κερδίσει τίποτα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ότι έχει κερδίσει, το έχει κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Διότι αυτή η ομάδα πέρασε αρκετά, με κάποια πράγματα που γίνανε χάσαμε παιχνίδια. Αλλά έγιναν και αυτά την περσινή χρονιά. Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι δεν είναι ότι κερδίσανε, αυτούς τους δώσανε, κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία ιδέα απ’ το ποδόσφαιρο.

Και κάποιες φορές έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί Ομόνοια είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Από τις μεγάλες ομάδες όπως Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, αυτές είναι οι τρεις μεγάλες ομάδες. Κάποιες φορές κάποιοι άνθρωποι πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα με την ιστορία της ομάδας. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάποιες κουβέντες που στο τέλος, είναι αυτό που είπα. Ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να παίξουν μπάλα, εμείς θέλαμε να παίξουμε. Και με πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες απ’ ότι είμαστε τώρα. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι. Εμείς δεν έχουμε ζηλέψουμε από κανέναν τίποτα. Και πιστεύω ότι αν όπως είπα και πριν, αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος το παιχνίδι ήταν η Ανόρθωση. Χάσαμε κάτι ευκαιρίες που δεν χάνονται. Δυστυχώς εμείς τις χάσαμε. Αλλά όταν παίζεις με μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια, σε ένα ντέρμπι παιχνίδι, όταν δεν χάνεις είναι κέρδος. Πιστεύω κέρδος είναι και για εμάς και για την Ομόνοια.

Αλλά ακόμα μια φορά θέλω να πω, εμείς δεν θέλουμε να κερδίσουμε τίποτα που δεν μας αξίζει ή να κερδίσουμε κάτι που θα μας χαρίσει κάποιος. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, πέρασε πολλά αυτή η ομάδα και είμαστε εδώ. Όπως πέρσι πρωταγωνιστούσαμε, θα πρωταγωνιστούμε και φέτος. Έχουμε την ομάδα και την πιστεύουμε. Και αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλος της χρονιάς. Ελπίζω φέτος να μην γίνουν αυτά που έγιναν πέρσι, ούτως ώστε να μην πάρει στα χαρτιά κάποιος το οτιδήποτε.

Είναι σημαντικό, εμείς είμαστε πρωταγωνιστές κύριοι, κανένας άλλος. Παίκτες, προπονητές, όλοι αυτοί. Και θέλουμε σεβασμό από όλους. Εμείς φέραμε την Κύπρο σε αυτή την θέση. Οι ποδοσφαιριστές. Και λεφτά φέραμε και διακρίσεις φέραμε και όλα τα φέραμε. Άλλες χώρες κόβουν φλέβες για να είναι στην θέση της Κύπρου. Για ακόμα μια φορά λέω να σεβαστούν την δουλειά που κάνουμε όλοι. Να μην παίρνουν αποφάσεις, με το συμφέρον. Για το συμφέρον όλων και όχι κάποιων ανθρώπων ή κάποιων ομάδων.

Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Παρά το ότι η Ομόνοια ήταν πιο έτοιμη, διότι έπαιξε και δύο επίσημα παιχνίδια. Πραγματικά εύχομαι ολόψυχα την Τετάρτη που θα παίξουν στην Ευρώπη να πάρουν το αποτέλεσμα και να περάσουν στα πλέι οφ. Διότι είναι καλό για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, θα ανέβουμε ακόμα ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Έχει πολλές δυνατότητες το Κυπριακό ποδόσφαιρο, απλά χρειάζεται μια βοήθεια».

Μιχάλης Μανιάς:

«Ήταν ένα ντέρμπι. Δεν είχε πολλές φάσεις. Προσπαθήσανε και οι δυο να κερδίσουν. Ήμασταν λίγο καλύτεροι και ειδικά στο τέλος είχαμε τις φάσεις να κερδίσουμε. Ήμασταν σε μια μέτρια μέρα θεωρώ αλλά το καλό είναι που δεν χάσαμε και στο τέλος μπορούσαμε να το πάρουμε»

Ρενάτο Μαργκάσα:

«Ηταν καλύτερη η Ομόνοια στα πρώτα 30 λεπτά, πρέπει να το παραδεχτούμε. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο 2ο ημίχρονο. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και βγήκαμε καλύτεροι. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, δεν μπήκαν γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Εχουμε περιθώρια ακόμη, έχουμε παιχνίδια. Θα είμαστε πάντα εκεί για τον τίτλο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε».

Σχετικά Νέα