Εκτός έδρας ισοπαλία

Εκτός έδρας ισοπαλία

Στο ισόπαλο 1-1 με αντίπαλο τον Απόλλωνα έμεινε η ομάδα μας, με τον Ντουγκλάο να ανοίγει το σκορ και τον Παπουλή να ισοφαρίζει, πανηγυρίζοντας μάλιστα με προκλητικό τρόπο μπροστά από τους οπαδούς μας, χωρίς ωστόσο να αποβληθεί όπως έπρεπε.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, η Ανόρθωση μπήκε μπροστά στο σκορ, με τον Ντουγκλάο να κάνει το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος.

Το παιχνίδι στη συνέχισε να έχει αρκετά καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με το 1-0 όμως να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μεγάλη ευκαιρία πρώτα με τον Βίκτορ και ακολούθως με τον Καρλίτος, για να γίνει το 2-0 έχασε η ομάδα μας στο β’ ημίχρονο, δύο φάσεις που όπως φάνηκε ήταν καθοριστικές για την συνέχεια του αγώνα από την στιγμή που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Η ισοφάριση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 60΄ μέσα από μια περίεργη φάση που η μπάλα πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη κτύπησε πρώτα σε πεσμένο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον Μάγκλιτσα ωστόσο σε κάποια φάση να ξεφεύγει και να κλωτσάει συνεχόμενα τον Καρλίτος ενώ ο ίδιος ήταν στο έδαφος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός να αποχωρήσει τραυματίας.

Τελικά το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, γεγονός που αφήνει μια πικρή γεύση, καθώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από το Τσίρειο με την νίκη και τους 3 βαθμούς.

Πως αγωνίστηκε η ομάδα μας: Χαρούς, Πράνιτς, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Σεχού, Οικονομίδης, Βίκτορ, Ράγιος (65’Ματθαίου), Καρλίτος (83’Πηλέας), Αράζ (89’Αρτυματάς), Καμαρά.

Κίτρινες: Καμαρά, Ντουγκλάο, Οικονομίδης (3η), Καρλίτος (3η)

Ματθαίου:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θεωρώ ότι είναι θετικός ο βαθμός της ισοπαλίας. Μας ικανοποιεί διότι ήταν ένα ντέρμπι και μάλιστα μακριά από την έδρα μας αν και αρχικά υπολογίζαμε στους τρεις βαθμούς. Έτσι όμως όπως ήρθε ο αγώνας, κρατούμε το αήττητο εκτός έδρας. Ήταν σημαντική η ευκαιρία με τον Ζοάο να κάνουμε το 2-0 αλλά στο τέλος θα μπορούσαμε ακόμα και να χάσουμε το παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος είναι η Ευρώπη και πλέον κοιτάμε το παιχνίδι κυπέλλου».

Οι δηλώσεις του Ρόνι Λέβι:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο όπως είναι ο Απόλλωνας. Ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι με το γκολ μας νωρίς, μας οδήγησε να παίξουμε πιο αμυντικά. Οπισθοχωρήσαμε αρκετά, μας πίεσαν και έφτιαξαν ευκαιρίες. Είχαμε όμως αρκετά καλές ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-0. Αφού δεν έγινε αυτό, το παιχνίδι όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν πιο επικίνδυνο. Ήρθε ένα τυχερό γκολ για τον Απόλλωνα, κάπου χτύπησε η μπάλα και έγινε το 1-1. Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου στους παίκτες μου, έκαναν καλή δουλειά. Είμαι επίσης χαρούμενος που είδα τρεις νεαρούς Κύπριους να παίζουν μαζί. Έχω ένα μήνυμα, κανείς δεν μπορεί να σκοτώσει ούτε την Ανόρθωση ούτε τους οπαδούς της».

 

Σχετικά Νέα