Τιμήθηκαν οι Μίκης Λακαταμίτης και Λάμπρος Παπάς

Τιμήθηκαν οι Μίκης Λακαταμίτης και Λάμπρος Παπάς

Σε συνέχεια των σεμνών εκδηλώσεων απονομής τιμών προς πρεσβύτερα μέλη και φίλους της Ανόρθωσης, οι οποίοι προσέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην ιστορική πορεία της ομάδας μας, δίχως να έχουν μέχρι σήμερα τιμηθεί, την Κυριακή πριν την έναρξη του παιχνιδιού με το ΑΠΟΕΛ τιμήθηκαν δύο ακόμα άτομα. Πρόκειται για τους Μίκη Λακαταμίτη και Λάμπρο Παπά, με το μέλος του Δ.Σ. της ομάδας μας, κ. Παντελή Σιημητρά να τους απονέμει τιμητικές πλακέτες.

Λίγα λόγια για τους κ. Μίκη Λακαταμίτη και κ. Λάμπρο Παπά και την συμβολή τους στην Ανόρθωση:

Ο κ. Μίκης Λακαταμίτης γεννήθηκε το 1933 στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου ενώ υπήρξε στο παρελθόν και μέλος του Δ.Σ. Βρισκόταν πάντοτε κοντά στην ομάδα και όποτε του ζητήθηκε προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο.

Ο κ. Λάμπρος Παπάς γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1932 και πρόκειται για τον ένα εκ των δύο γηραιότερων κάτοχων εισιτηρίου διαρκείας. Υπήρξε μέλος του Συλλόγου και μάρτυρας της ανατίναξης του οικήματος το 1958 στην Αμμόχωστο από τους Άγγλους. Από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται κοντά στην ομάδα, στηρίζοντας την με κάθε τρόπο.

Ο κ. Λάμπρος Παπάς απέστειλε μάλιστα ευχαριστήρια επιστολή προς το Δ.Σ. της Ανόρθωσης την οποία παραθέτουμε αυτούσια:
Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης για την μεγάλη χαρά που μου δίνουν με την σημερινή τιμητική διάκριση.

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ, με κεφαλαία γράμματα, ως το αρχαιότερο Αθλητικό Σωματείο της Κύπρου, από την ημέρα της ίδρυσης της το 1911 αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι σήμερα, εκτός από αθλητικό αλλά συνάμα και πνευματικό και εθνικό φυτώριο για τους νέους μας.

Ήταν και παραμένει σύμβολο αγώνα και φάρος επιστροφής στην αγαπημένη μας πόλη Αμμόχωστο.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εκτός από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές επιτυχίες, ξεπρόβαλαν μέσα από τις τάξεις της οι κορυφαίοι ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, Γρηγόρης Αυξεντίου και Κυριάκος Μάτσης, όπως βεβαίως και ο Αντώνης Παπαδόπουλος και άλλοι αγωνιστές και πνευματικοί άνθρωποι της πατρίδας μας Κύπρου.

Στο μυαλό μου έρχονται αναμνήσεις όπως η πρώτη κατάκτηση του Κυπέλλου το 1949 και του πρωταθλήματος το 1950. Τα μάτια ακόμα και σήμερα (όπως και τότε) βουρκώνουν όταν έρχεται στην μνήμη η ανατίναξη από τους Άγγλες αποικιοκράτες του οικήματος του Συλλόγου μας το 1958.

Τι άλλο να θυμηθεί κάποιος από την ένδοξη ιστορία της Ανόρθωσης:
-Τα πολλά πρωταθλήματα, κύπελλα και διακρίσεις
-Την συμμετοχή στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σαν η πρώτη κυπριακή ομάδα που είχε τέτοια επιτυχία.
-Την συμμετοχή της ομάδας Πετόσφαιρας στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης Ελλάδας το 1973-74.
-Την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ευχή μας είναι η Ανόρθωση να συνεχίσει την ένδοξη πορεία της και στο μέλλον με τίτλους και διακρίσεις και επιστροφή στην Αμμόχωστος και στο ΓΣΕ χωρίς συρματοπλέγματα και στρατό κατοχής.

Σας ευχαριστώ.

 

Σχετικά Νέα