Καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους

«Μνήμες Αμμοχώστου» – Εκδήλωση Νέας Σαλαμίνας

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, καταδικάζει την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους των κατεχομένων, στις 15 Νοεμβρίου 1983.

Το έκτρωμα της Τουρκίας στην Κύπρο, προϊόν της παράνομης και αδίστακτης εισβολής, έχει πολλάκις καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παρόλα αυτά, η Τουρκία εξακολουθεί να το χρηματοδοτεί και να το υποστηρίζει.

Η αποτυχία βέβαια της Τουρκίας να αναγνωριστεί το παράνομο καθεστώς της διεθνώς, δεν την έχει πτοήσει από το να συνεχίζει να κατέχει ως σήμερα, παράνομα, τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Δεν την έχει αποτρέψει από το συμπεριφέρεται επεκτατικά και να καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εμείς παραμένουμε πιστοί στις αρχές και αξίες μας. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδας μας και την Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, με μοναδικά μας όπλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Αναζητούμε το δίκαιο μας σε ένα κόσμο που βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρού.

Παραμένουμε ωστόσο απτόητοι, αμετακίνητοι από το χρέος μας. Το χρέος της μνήμης και της μεταλαμπάδευσης στις νέες γενιές της δίψας για επιστροφή, του πόθου για λευτεριά, της ανάγκης για δικαίωση.

Σχετικά Νέα