Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες

Στις νίκες επέστρεψε απόψε η ομάδα μας, επικρατώντας της Νέας Σαλαμίνας με 0-1, στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι. Χρυσός σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, ο Αντρέα Ορλάντι.

Η Ανόρθωσις ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και διατηρούσε τον έλεγχο του ρυθμού, προσπαθώντας να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ. Το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Αβραάμ μόλις στο 6ο λεπτό με τον ίδιο παίχτη στο 12′ να μην τελειώνει ιδανικά τη φάση όντας από πλάγια μέσα στην περιοχή. Στο 18ο λεπτό ο Μιχαήλ θα πει «όχι» στο σουτ του Ορλάντι με σπουδαία απόκρουση. Στο 20′ έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Μεγάλης Κυρίας αφού δεν δόθηκε καθαρή παράβαση εντός περιοχής σε χέρι από τον Ζάρκοβιτς. Σειρά του Κόπριβετς να αποσοβήσει βέβαιη παραβίαση της εστίας του με εκπληκτική επέμβαση στο 24ο λεπτό ενώ ο Αδόρνο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 38′. Στο 44ο λεπτό το σουτ του Ζοάο Βίκτορ βρήκε στο δεξί κατακόρυφο δοκάρι των ερυθρολεύκων όμως το νέο σουτ του Ορλάντι στην εξέλιξη της φάσης, θα φέρει το 0-1!

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Νέα Σαλαμίνα έγινε πιο επικίνδυνη προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Από την άλλη, η Ανόρθωσις επιχείρησε να κτυπήσει στην κόντρα και να «σκοτώσει» τον αγώνα. Καμιά από τις δυο ομάδες όμως δεν φάνηκε εύστοχη, με την ομάδα μας στα τελευταία στάδια του αγώνα να παγώνει το παιχνίδι και να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο.

Ανόρθωσις (Νεόφυτος Λάρκου): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Μόουρα, Τζανακάκης, Μαϊσουράτζε, Βίκτορ, Ορλάντι, Αβραάμ (81′ Μανζορό), Μακρής (63 Μαρτίνες), Γκονζάλβες (68′ Κουλούρης).

Κίτρινες: Μαϊσουράτζε (2η – χάνει το επόμενο παιχνίδι), Τζανακάκης

Σχετικά Νέα