Εκτελεστικός Πρόεδρος

Ολίσθηση μιας βδομάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης, στα πλαίσια της εξαγγελθείσας αναδιοργάνωσης της διοίκησης και εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας, απεφάσισε να διορίσει Εκτελεστικό Πρόεδρο στον οποίο θα αναθέσει τη διαχείριση των εργασιών της εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ. Ζωτικής σημασίας για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή του, θα είναι η οικονομική βιωσιμότητα τόσο του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου όσο και της ποδοσφαιρικής εταιρείας, δουλεύοντας μέσα σε αυστηρό νομικό και καταστατικό πλαίσιο.

Καθήκον του Εκτελεστικού Προέδρου, η δημιουργία και διατήρηση ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού μοντέλου και η κατάστρωση, εφαρμογή και υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της ομάδας, αγωνιστικών και οικονομικών.

Θα πρέπει να αναπτύξει μη-ποδοσφαιρικά συνδεδεμένες πηγές εσόδων για να ενισχύσει την οικονομική βιωσιμότητα του Συλλόγου ενώ θα επιβλέπει την εν γένει οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Θα προετοιμάζει τους ετήσιους προϋπολογισμούς και τις οικονομικές προβλέψεις των επόμενων ετών.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος θα επιβλέπει όλες τις εργασίες του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, θα καθοδηγεί τις εμπορικές δραστηριότητες και θα εμπλέκεται άμεσα στη δημιουργία και αξιοποίηση εταιρικών και δημοσίων σχέσεων καθώς και σχέσεων διακυβέρνησης. Επιπρόσθετα, θα διατηρεί ισχυρές σχέσεις αντιπροσώπευσης σε επίπεδο τοπικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ΚΟΠ, UEFA και FIFA.

Στα πλαίσια των καθηκόντων του, θα λογοδοτεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ θα ετοιμάζει την Ετήσια Λογοδοσία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.

Το άτομο που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση, θα πρέπει να διαθέτει ηγετικές και διαχειριστικές ικανότητες και ισχυρές διαπραγματευτικές δεξιότητες. Άριστος χειριστής του προφορικού και γραπτού λόγου, με άνεση στη δημόσια ομιλία. Επιπλέον, οφείλει να είναι ενήμερος για το αθλητικό και εμπορικό γίγνεσθαι στον τόπο. Απαραίτητα ανεπτυγμένος ο στρατηγικός τρόπος σκέψης και η ικανότητα διάδρασης με κόσμο προερχόμενο από διαφορετικά υπόβαθρα. Γενικά, είναι χρήσιμο να προσεγγίζει τα γεγονότα με θετικό φακό και πραγματιστική διάθεση καθώς και να διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία για την ποιότητα, τιμιότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Απαραίτητη η προηγούμενη πείρα στην εταιρική διαχείριση και οι αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες. Εκ των ων ουκ άνευ η ισχυρή κατανόηση του κόσμου του ποδοσφαίρου γενικότερα αλλά και της πραγματικότητας του κυπριακού ποδοσφαίρου ειδικότερα. Αντίληψη των οικονομικών δεδομένων της Κύπρου και του ποδοσφαίρου της, των εργασιών, διαδικασιών και λειτουργιών του Συλλόγου. Επιπρόσθετα, να γνωρίζει τις εσωτερικές λειτουργίες της ομάδας και τα δεδομένα γύρω από αυτή και να διαθέτει πείρα εργασίας σε αθλητικό περιβάλλον, σε οποιοδήποτε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τέλος, να διαθέτει τριτοβάθμια προσόντα σχετικά με την Διοίκηση Επιχειρήσεων ή/και Αθλητική Διοίκηση.

Σχετικά Νέα