Σημαντικό τρίποντο με επική ανατροπή

Σημαντικό τρίποντο με επική ανατροπή

Από την κόλαση στον παράδεισο η ομάδα μας στο απογευματινό ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου κέρδισε με ανατροπή τον Απόλλωνα με 3-2. Σε ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια, η Ανόρθωσις βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και με ποδοσφαιριστή λιγότερο, κατάφερε όμως να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να γυρίσει την αναμέτρηση στις καθυστερήσεις, παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να πατά καλύτερα και να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4′, όταν η κεφαλιά του Στογιάνοβιτς έφυγε έξω. Η Ανόρθωσις απάντησε με το δυνατό σουτ του Μαρτίνες στο 7′ να μην βρίσκει στόχο. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες θα γίνει δημιουργός αυτή τη φορά, τροφοδοτώντας τον Κάλβο στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 13′ ο Μάγκλιτσα μπήκε στην περιοχή από δεξιά καταδιωκόμενος από τον Σβεχλέν, έπεσε μόνος και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι κατόπιν υπόδειξης του επιπρόσθετου, εκπλήσσοντας άπαντες εντός γηπέδου! Ο Ντα Σίλβα ευστόχησε στην εκτέλεση δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 21ο λεπτό η κεφαλιά του Ορλάντι στη σέντρα του Μαρτίνες φεύγει λίγο έξω ενώ για να δούμε την επόμενη καλή στιγμή έπρεπε να περιμένουμε τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Κάλβο βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής από αριστερά, όμως ο Βάλε διάβασε τη φάση και πέφτοντας στα πόδια του μάζεψε την μπάλα.

Στην επανάληψη η Ανόρθωσις μπήκε πολύ πιο επιθετικά, ωστόσο πολύ νωρίς – μόλις στο 51′  – βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Μόουρα αντίκρισε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 54′ ο Σβεχλέν έχασε μοναδική ευκαιρία στο τετ-α-τετ για την ισοφάριση, αφού η μπάλα επιβράδυνε πριν περάσει στα δίκτυα με τους αμυνόμενους να διώχνουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 58ο λεπτό ο Απόλλωνας έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Κυρίας, με τη σέντρα του Ελίζιο να κοντράρει στον Χόλγκερσον και να καταλήγει στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κόπριβετς.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Φοίνικα που ήταν συγκλονιστικός. Το φάουλ του Πελέ στο 64′ περνά έξω, το κόρνερ όμως που κτύπησε δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης θα πάρει συστημένη την μπάλα στον Χόλγκερσον, ο οποίος «διόρθωσε» το λάθος του καρφώνοντας την για πρώτη φορά στο πλεκτό του Βάλε. Στο 74ο λεπτό ο Κάλβο θα γυρίσει από αριστερά, αλλά το σουτ του Πελέ θα εξοστρακιστεί από αμυντικούς. Στο 75′ και πάλι ο Κάλβο θα γίνει δέκτης της μπάλας εντός περιοχής, θα κλειστεί, θα αφήσει έξω για τον Λαΐφη, με το ξερό βολέ του νεαρού, Κύπριου, διεθνούς να καταλήγει στην ισοφάριση!

Ο Απόλλωνας με παίχτη περισσότερο προσπάθησε να βάλει πίεση, ο Κόπριβετς όμως ήταν παρών στη φάση του 78′ και κράτησε το ισόπαλο σκορ. Τα τελευταία λεπτά άνηκαν στην Ανόρθωση η οποία ήθελε πάση θυσία τη νίκη και το τρίποντο. Στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, ο Μαρτίνες έβγαλε μόνο τον Εντλοβού, ο Σακέτι έπεσε στα πόδια του (στην επαναληπτική προβολή φαίνεται να τα μαζεύει, δεν ξεκαθαρίζει ωστόσο αν τον ακουμπά ή όχι) και ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Πελέ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, απονέμοντας δικαιοσύνη σε ένα παιχνίδι που η Ανόρθωσις είχε τις ευκαιρίες και έδειξε τεράστιο πάθος και δίψα για τη νίκη, ειδικά όταν τα αριθμητικά δεδομένα ήταν εναντίον της.

Πλέον, η ομάδα μας ανέβηκε στους 45 βαθμούς και κοιτάζει το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου, με αντίπαλο τον Ερμή, στο Στάδιο Αμμόχωστος.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Νούχου (40′ Μαϊσουράτζε), Μόουρα, Πελέ, Λαΐφης, Ορλάντι (54′ Τζανακάκης), Κάλβο ( 82′ Εντλοβού), Μαρτίνες, Μακρής.

Κίτρινες / Κόκκινες: Σχεβλέν, Μόουρα, Κάλβο, Πελέ (4η) / Μόουρα

Σχετικά Νέα