Πλουραλισμός και τρίποντο

Πλουραλισμός και τρίποντο

Το καθήκον της επιτέλεσε η ομάδα μας στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Αγία Νάπα, παίρνοντας το τρίποντο με μια αρκετά καλή εμφάνιση και τελικό σκορ 1-7. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως τα επτά γκολ της Μεγάλης Κυρίας σημειώθηκαν από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, προσδίδοντας τον απόλυτο πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

Το σκορ άνοιξε ο Λέο Σβεχλέν με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ και ασίστ του έτερου κεντρικού αμυντικού, Μάρκους Χόλγκερσον. Το προβάδισμά μας διπλασιάστηκε στο 21ο λεπτό, με το όμορφο σουτ εκτός περιοχής του Νίκο Μαρτίνες, ο οποίος είχε συγκλίνει στον άξονα. Ένα χέρι στην περιοχή σε προσπάθεια του Ορλάντι απέφερε πέναλτι. Ο Λαΐφης άφησε την εκτέλεση στον Πελέ, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Πριν κλείσει το ημίχρονο, στο 31′, η Αγία Νάπα μείωσε σε 1-3 με τον «δικό» μας Παναγιώτη Λοϊζίδη.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47′ ο Αντρέας Ορλάντι επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ. Το πέμπτο μας τέρμα σημειώθηκε 7 λεπτά αργότερα από τον Τόνι Κάλβο ενώ ο νεεισελθόν Εντλοβού δεν μπόρεσε παρά να αναγράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 81ο λεπτό. Στο 85′ ο Κάλβο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του εντός περιοχής, με τον Εντλοβού να δίνει την μπάλα στον Ανδρέα Μακρή για την εκτέλεσή του. Ο νεαρός επιθετικός δε λάθεψε, διαμορφώνοντας ένα λεπτό αργότερα το τελικό 1-7.

Με την ευρεία νίκη επανέρχεται η καλή ψυχολογία στην ομάδα, η προσοχή ωστόσο επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης, όπου μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση με μια δεύτερη νίκη.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Μόουρα (78′ Τζανακάκης), Σβέχλεν, Χόλγκερσον, Νούχου, Πελέ (70′ Μαϊσουράτζε), Λαΐφης (Εντλοβού), Ορλάντι, Κάλβο, Μαρτίνες, Μακρής.

Σχετικά Νέα