Νίκη στον πρώτο αγώνα κυπέλλου

Νίκη στον πρώτο αγώνα κυπέλλου

Τη νίκη με 2-1 πήρε στον πρώτο αγώνα της Β΄φάσης του κυπέλλου η ομάδα μας επί της Αναγέννησης Δερύνειας, εξασφαλίζοντας ελαφρύ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Στάδιο Αμμόχωστος, σε δυο βδομάδες. Νίκη, η οποία ωστόσο δεν συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, αφού η Ανόρθωσις έμεινε πολύ πίσω από τις πραγματικές της δυνατότητες, επιτρέποντας μάλιστα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει προσωρινά τον αγώνα.

Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Ευθύμιος Κουλούρης, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από το δοκάρι στο μακρινό σουτ του Μαϊσουράτζε. Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές μας δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα υπέρ τους δεδομένα για ένα δεύτερο γκολ που θα καθάριζε νωρίς το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει και οι ευκαιρίες να είναι λιγοστές. Μοιραία η ομάδα της Δερύνειας ξεθάρρεψε και σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που βρήκε κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1 στο 66′, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια στην αμυντική μας γραμμή. Ο κ. Πάους προέβη σε τριπλή αλλαγή με την Ανόρθωση να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή της και να ανακτά εκ νέου το προβάδισμα στο 84ο λεπτό. Ο Εντλοβού ανατράπηκε εντός περιοχής και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών για το 2-1.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Μόουρα, Νούχου, Λαΐφης, Οικονόμου, Μαϊσουράτζε, Μαραγκός (68′ Μακρής), Ορλάντι, Κάλβο, Αβραάμ (68′ Μαρτίνες), Κουλούρης (68′ Εντλοβού).

Σχετικά Νέα