Άγονη ισοπαλία στο ντέρμπι

Άγονη ισοπαλία στο ντέρμπι

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο ντέρμπι του 2016 ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια. Σαφώς καλύτερη η Ανόρθωση με δυο δοκάρια και πληθώρα ευκαιριών, δεν κατόρθωσε να φτάσει στο γκολ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Πιο επιθετικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Μεγάλη Κυρία, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Εντλοβού στο 12′, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στον Παναγή. Στο 28′ ήταν σειρά του Λαΐφη να πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 30ο λεπτό ίσως η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, με τον Εντλοβού να πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατήρι και κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρτίνες έπιασε το δυνατό σουτ, όμως ο Ρούνιε έδιωξε προ της γραμμής. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ορλάντι είχε ένα καλό σουτ που κατέληξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η Ομόνοια βελτιώθηκε στα πρώτα 10 λεπτά, ήταν όμως η Ανόρθωσις που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση και πάλι, στο 64′, με τον Ανδρέα Μακρή να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από τα τετράγωνα, βλέποντας ωστόσο την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό κατακόρυφο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Στο 76′ και πάλι εκτός περιοχής ο Μαρτίνες σούταρε με τον Παναγή να αποκρούει. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρτίνες θα σερβίρει στον νεοεισελθόντα Κουλούρη, το σουτ στην κίνηση του οποίου όμως έφυγε έξω.  Την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε η Ομόνοια στο 85′ φτιάχνοντας τη μοναδική καλή της προϋπόθεση με τον Ρουσιά, το σουτ του οποίου απεσόβησε ο Χόλγκερσον. Στο 87′ ο Μαρτίνες θα δοκιμάσει το πόδι του με τον τερματοφύλακα των πρασίνων να αποκρούει και τον Κουλούρη στην εξέλιξη της φάσης να υποδεικνύεται οφ-σάιντ. Στο 90′ ο Αβραάμ θα πιάσει το κεφάλι προ κενής εστίας με την μπάλα να κτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 5ο από τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, ο Αβραάμ βγάζει τη σέντρα από αριστερά, ο Κουλούρης πετάγεται για το κεφάλι, η μπάλα όμως δεν του κάνει το χατήρι και νέο δοκάρι για την ομάδα μας. Στο ίδιο λεπτό, νέα σέντρα από δεξιά, ο Αβραάμ φαίνεται να ανατρέπεται εντός περιοχής, δεν σφυρίζεται κάτι από τον διαιτητή, δευτερόλεπτα προτού σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης.

Η Ανόρθωσις ανέβηκε στους 38 βαθμούς, διατηρώντας τη διαφορά των 8 βαθμών από την αντίπαλό της, με την ΑΕΚ να παίζει αύριο και να έχει την ευκαιρία να ανοίξει την ψαλίδα στους 4. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα στο πρωτάθλημα, με την προσοχή για την ώρα να στρέφεται στο παιχνίδι της Τετάρτης, για το κύπελλο, με αντίπαλο την Αναγέννηση Δερύνειας.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Μόουρα, Σβέσχλεν, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι, Μαρτίνες, Μακρής (77′ Πελέ), Κάλβο (77′ Αβραάμ), Εντλοβού (55′ Κουλούρης).

Κίτρινες: Λαΐφης, Μαϊσουράτζε (4η), Κουλούρης.

Σχετικά Νέα