Τοποθέτηση Προέδρου στη διάσκεψη τύπου

Τοποθέτηση Προέδρου στη διάσκεψη τύπου

Απομένει μόλις μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, που μεταφράζεται στην συμπλήρωση ακριβώς του ενός τρίτου των αγώνων του πρωταθλήματος συνολικά. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για οτιδήποτε, θεωρώ όμως πως μπορούμε να διατυπώσουμε κάποιες ασφαλείς εκτιμήσεις γύρω από τη δυναμικότητα της ομάδας μας, οι επιδόσεις της οποίας μέχρι στιγμής μας ικανοποιούν.

Η Ανόρθωσις βρίσκεται δύο βαθμούς από την κορυφή, έχοντας χάσει τρεις στα χαρτιά. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο γήπεδο και δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αφού είναι φανερό πως δεν έφτασε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, για διάφορους λόγους. Βλέπουμε μια ομάδα η οποία προσπαθεί να παίξει όμορφο και σύγχρονο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να θυσιάζει την ουσία, το αποτέλεσμα. Καταφέρνει να ανταποκριθεί σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ενώ βρίσκει τις λύσεις από τον πάγκο σε αρκετές περιπτώσεις όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Αξιολογώντας τη δουλειά που έγινε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη στελέχωση του ρόστερ, είμαστε και εκεί αρκετά χαρούμενοι για τις επιλογές μας. Έγιναν προσεκτικές κινήσεις, οι οποίες ανέβασαν το επίπεδο της ομάδας, μέσα στα πλαίσια των προϋπολογισμών που εξαγγείλαμε από την αρχή της περιόδου. Με την ίδια φιλοσοφία θέλουμε να συνεχίσουμε την δουλειά μας όχι μόνο τώρα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αλλά γενικότερα στο μέλλον, μιας και βλέπουμε ότι η ομαδική δουλειά που γίνεται και η ομαλή συνεργασία που υπάρχει, αποδίδουν καρπούς.

Ο κόσμος, θεωρούμε πως αναγνωρίζει το έργο που επιτελείται, το επικροτεί μέσα από τις εκδηλώσεις του και το επιβραβεύει μέσα από την παρουσία του στο γήπεδο. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι κάθε φορά σχεδόν κατάμεστο ενώ και στα πλείστα εκτός έδρας παιχνίδια οι οπαδοί μας έκαναν «sold out»! Κόντρα στην οικονομική κρίση, κόντρα στη λογική του καναπέ που επικρατεί σε μια μεγάλη μάζα των φιλάθλων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ο Ανορθωσιάτης είναι εκεί, στηρίζει την ομάδα του και ηθικά και πρακτικά.

Η εν γένει θετική αγωνιστική παρουσία της ομάδας και τα γεμάτα γήπεδα όμως, δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν και να μας αποπροσανατολίζουν από τη μάχη που δίνουμε στο οικονομικό. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις πάμπολλες υποχρεώσεις: να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ποδοσφαιριστές μας και άλλους πιστωτές, να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος σε φορολογίες και Κοινωνικές ασφαλίσεις, να τηρούμε τη δέσμευσή μας για τις κρατικές οφειλές της περιόδου 2007-2013, να καταβάλλουμε τις δόσεις μας στα τραπεζικά και συνεργατικά ιδρύματα για τα δάνεια που είχαν συναφθεί στο παρελθόν.

Παρά την αρωγή του κόσμου της Ανόρθωσης, παρά τις πολλές και συχνές ενέσεις ρευστότητας από διοικητικούς και εξωδιοικητικούς ακόμα παράγοντες, δυστυχώς δεν είναι εφικτό να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις αλλά και να επενδύσουμε στο μέλλον. Τα δεκαεπτά εκατομμύρια χρέος που παραλάβαμε, δεν εξαφανίζονται εν μία νυκτί.

Θέλω για άλλη μια φορά, να απευθύνω εναγώνιο κάλεσμα προς τους Ανορθωσιάτες που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, να ενισχύσουν την ομάδα. Θεωρώ πως και ο πιο δύσπιστος, έχει πλέον πειστεί για τις προθέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ, ηγούνται της προσπάθειας και υπηρετούν την Ανόρθωση. Οι διαδικασίες που έχουμε υιοθετήσει, η χρηστή διοίκηση με την οποία ασκείται η εξουσία, η διαφάνεια στο οικονομικό, ο επαγγελματισμός στην διαχείριση των διαφόρων υποθέσεων είναι στοιχεία που αναγνωρίζονται από εχθρούς και φίλους.
Για να συνεχίσει όμως να λειτουργεί ομαλά η Ανόρθωσις και να επιτελεί το έργο της σε όλους τους τομείς, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια σταθερή, ετήσια ενίσχυση των ταμείων, από ανθρώπους που αγαπούν αυτή την ομάδα, που είναι κοντά της, οι οποίοι έχουν την οικονομική ευχέρεια και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.

Για τον σκοπό αυτό, εγκαινιάζουμε ένα σχέδιο μέσα από το οποίο φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε εκατό Ανορθωσιάτες και να τους εντάξουμε σε ένα συμβούλιο το οποίο θα έχει την ονομασία «Συμβούλιο των 100».

Πρόκειται για μια δεξαμενή Ανορθωσιατών, η οποία θα συγκροτηθεί σε σώμα, προκειμένου να παρέχει ένα συμβουλευτικό ρόλο προς το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο και τον εκάστοτε Πρόεδρο. Άτομα με τεχνογνωσία, με εξειδίκευση σε διάφορα θέματα, με εμπειρίες όχι κατ’ ανάγκη στον χώρο του αθλητισμού αποκλειστικά και μόνο. Άνθρωποι οι οποίοι θα απολαμβάνουν το προνόμιο να βρίσκονται σε αυτό το Συμβούλιο εφ όρου ζωής, νοουμένου ότι και οι ίδιοι πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ανθρώπων, οι οποίοι να είναι στη διάθεση της Ανόρθωσης ανά πάσα στιγμή. Φίλοι του Συλλόγου οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική ζωή του τόπου.
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Σώμα έχει βέβαια τόσο προνόμια, όσο και υποχρεώσεις, με πιο πρακτική ίσως την καταβολή μιας ετήσιας συνδρομής τριών χιλιάδων ευρώ. Πλην όμως, τα προνόμια είναι τέτοια – όπως θα δείτε και στην ιστοσελίδα μας αναλυτικά – που καθιστούν τη συμμετοχή στο εν λόγω Συμβούλιο ιδιαίτερα τιμητική και ελκυστική.

Η Ανόρθωσις έχει μπει στον σωστό δρόμο και με σίγουρα και σταθερά βήματα ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Καλούμε όλους τους Ανορθωσιάτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον Σύλλογό μας στο επίπεδο που φιλοδοξούμε και ονειρευόμαστε. Προειδοποιούμε ταυτόχρονα, οποιονδήποτε θα επιχειρήσει με αθέμιτα μέσα να βάλει τρικλοποδιές στην Ανόρθωση, ότι θα βρει απέναντί του συσπειρωμένους όλους τους Ανορθωσιάτες, αποφασισμένους να μην επιτρέψουν σε κανένα να χαλάσει αυτό που με κόπο και μόχθο τίμια κτίζεται.

Είμαστε η Ανόρθωσις, θα επικρατήσουμε!

Σχετικά Νέα