«Τινάχτηκε» στο 90′

Ένα συναρπαστικό ντέρμπι έζησαν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το Ανόρθωσις – ΑΕΚ, το οποίο όμως τινάχτηκε στο 90ό λεπτό, όταν δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών πρώτα σε χέρι εντός περιοχής του Λαμπάν και στη συνέχεια σε ανατροπή του Λαΐφη και πάλι εντός τετραγώνων.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα όμως η Ανόρθωσις γρήγορα ισορρόπησε και έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, δίχως όμως καμιά από τις δυο ομάδες να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Κάποιες προϋποθέσεις εκατέρωθεν, με τους ποδοσφαιριστές να επιφυλάσσουν τις μεγάλες φάσεις και τα γκολ για την επανάληψη.

Εκεί, όπου η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 55′ με τον Άλβες. Η Ανόρθωσις ανέβασε αμέσως αισθητά την απόδοσή της και έψαξε με μανία την ισοφάριση. Οι δυο αλλαγές του Άντρε Πάους – Μακρής και Κουλούρης – συνδυάστηκαν άψογα στη φάση του 72′. Η επιμονή του πρώτου έφερε το κλέψιμο από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά ακριβείας στην περιοχή και ο Ευθύμιος Κουλούρης δε λάθεψε με το κεφάλι, καρφώνοντας την μπάλα στο πλεκτό.

Η επιθετικότητα της Μεγάλης Κυρίας συνεχίστηκε και στο 86ο λεπτό η τρίτη αλλαγή του Πάους, ο Πελέ, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με μακρινό βολέ, σε επαναφορά της μπάλας από φάουλ του Μαρτίνες.

Στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, ήρθε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Πελέ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή και ο Λαμπάν απέκρουσε με το χέρι ξεσηκώνοντας τους Ανορθωσιάτες. Στη συνέχεια, ο Λαΐφης τσιμπά την μπάλα και ανατρέπεται με τις διαμαρτυρίες να παίρνουν τη μορφή θύελλας, αφού ο κ. Σκαπούλλης σφυρίζει επιθετικό φάουλ αντί να καταλογίσει πέναλτι.

Η ισοπαλία ανεβάζει την Ανόρθωση στους 21 βαθμούς (εκκρεμεί η έφεση για τον μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Απόλλωνα) και την ΑΕΚ στους 23.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Τζανακάκης, Σβέσχλεν, Βίκτορ, Αμπουρτζάνια (83′ Πελέ), Μαρτίνες, Αβραάμ (62′ Κουλούρης), Κάλβο (71′ Μακρής), Εντλοβού.

Κίτρινες: Σβέσχλεν, Λαΐφης, Τζανακάκης, Αμπουρτζάνια

Σχετικά Νέα