Σημαντικό «διπλό» στο ΓΣΠ

Σημαντικό «διπλό» στο ΓΣΠ

Την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι πανηγύρισε απόψε η ομάδα μας, η οποία επεκράτησε με 0-2 του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ μέσα στη Λευκωσία. Η Ανόρθωσις ήταν καλύτερη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα και από σήμερα είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, εντός αγωνιστικών χώρων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους οικοδεσπότες να πιέζουν έντονα τη μεσοαμυντική μας γραμμή, δίχως όμως να φτιάχνουν τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, ήταν η Ανόρθωσις που αστόχησε στην πρώτη μεγάλη φάση, με τον Κάλβο να κάνει την όμορφη ατομική ενέργεια αλλά να σουτάρει έξω στο 13. Σύντομα η Μεγάλη Κυρία ισορρόπησε τον αγώνα, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντά στις ευκαιρίες στο 22′ και τον Κόπριβετς να λέει «όχι» στους πρωτευουσιάνους. Ο Κουλούρης στο 28′ απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ ενώ την ίδια τύχη είχε κι ο Κάλβο στο 29′. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κουλούρης από πλεονεκτική θέση είχε άστοχο γύρισμα για να σκοράρει. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Λαΐφης κακώς ανακόπηκε ως οσφάιτ όταν στην εξέλιξη της φάσης του έγινε πέναλτι από τον Καρλάο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο απειλητικά και να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 56′ με τον Σωτηρίου. Στο 67′ ο Κάλβο ανατρέπεται καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Αντωνιάδη και ο Κουλούρης αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι. Μπορεί ο Ελλαδίτης να μην καταφέρνει να σκοράρει από τα 11 βήματα, ωστόσο το κόρνερ που εκτέλεσε στη συνέχεια ο Μαρτίνες εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1!

Στο 80′, ο Μακρής εφορμά στην περιοχή από αριστερά, ο Αστίθ τον ανατρέπει καθαρά και το πέναλτι για την Ανόρθωση, με τον Εντλοβού να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Νοτιοαφρικανός δεν θα αστοχήσει, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας μας. Η Ανόρθωσις έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και για ένα τρίτο γκολ, όταν από την προσπάθεια του Γκάμπριελ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ο Μακρής δεν πρόλαβε στην επαναφορά να την σπρώξει στο πλεκτό.

Με τη νίκη της, η Ανόρθωσις έφτασε τους 24 και βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, συνεπώς χρειάζεται προσήλωση στην καθημερινή προσπάθεια, προκειμένου η ομάδα να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου και να υλοποιήσει τους στόχους της. Άλλωστε, είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα και ήδη έχουν χαθεί αρκετοί βαθμοί εντός και εκτός γηπέδου.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Βίκτορ, Χόλγκερσον, Μόουρα, Σβέσχλεν, Μαϊσουράτζε, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια (77′ Εντλοβού), Μαρτίνες (71′ Μακρής), Κάλβο, Κουλούρης (82′ Μαραγκός).

Κίτρινες: Χόλγκερσον, Μακρής, Κόπριβετς

Σχετικά Νέα