Άλλο ένα τρίποντο (Στιγμιότυπα)

Άλλο ένα τρίποντο (Στιγμιότυπα)

Συνέχεια έδωσε στις επιτυχίες απόψε η ομάδα μας, η οποία κατέβαλε τον μαχητικό Άρη με 2-1, μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Πάους αιφνιδίασε, αρχίζοντας τον αγώνα με δύο επιθετικούς περιοχής, τους Κουλούρη και Εντλοβού, αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2. Μόλις στο 14ο λεπτό, ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ για λογαριασμό μας. Προηγήθηκε ο συνδυασμός Σβέσχλεν και Κάλβο, με τον Ισπανό να στέλνει την μπάλα στην περιοχή με περίτεχνο εξωτερικό φάλτσο και τον Ελλαδίτη ιδανικά τοποθετημένη να την σπρώχνει με το στήθος προς τα δίκτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης είχε απάντηση. Ο Μαραγκουδάκης θα εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην καρδιά της άμυνάς μας και θα στείλει την μπάλα στο πλεκτός του Κόπριβετς για το 1-1.

Η Ανόρθωσις επανήλθε με τον Κάλβο να σημαδεύει τη συμβολή των δοκών στο 23′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια. Στο 38΄ ο Άρης ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κύπρου εντός περιοχής ενώ το ίδιο πράττει και η Ανόρθωσις στο 43′, όταν ο Μποργκ παίζει απρόσεκτα και γκρεμίζει τον Αμπουρτζάνια στα τετράγωνα.

Στην επανάληψη, η Μεγάλη Κυρία μπαίνει πολύ πιο δυνατά, με στόχο να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο. Κραυγαλέα ευκαιρία του Κουλούρη στο 49′ ενώ στο 53′ ο Νουρεντινόφσκι θα προλάβει τον Εντλοβού πριν τον πλασάρει, με τον Νοτιοαφρικανό να ζητά πέναλτι. Το σουτ του Αμπουρτζάνια στη συνέχεια θα ανακοπεί προ της γραμμής από αμυνόμενους. Στο 72′ ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης για χέρι στην περιοχή, όμως σύντομα θα πάρει πίσω την αποφάσή του, δίνοντας ελεύθερο διαιτητή, αφού δεν υπήρχε κάτι μεμπτόν στη φάση.

Οι παίχτες της Ανόρθωσης πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και στο 77′ έρχεται η λύτρωση. Ο Πελέ, που είχε περάσει εν τω μεταξύ ως αλλαγή, στήνει την μπάλα αρκετά μέτρα από την περιοχή, κάθετα προς το τέρμα και την αφήνει με όμορφο φάουλ να αναπαυθεί στα δίκτυα για το 2-1.

Άλλο ένα τρίποντο για την Ανόρθωση, η οποία ωστόσο πρέπει να παραμείνει προσγειωμένη και σοβαρή ενόψει συνέχειας…

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Βίκτορ, Μόουρα, Σβέσχλεν, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (63′ Πελέ), Κάλβο (82′ Μακρής), Μαρτίνες (70′ Αβραάμ), Κουλούρης, Εντλοβού.

Κίτρινες: Πελέ

Σχετικά Νέα