Βελτίωση, ανατροπή και τρίποντο

Βελτίωση, ανατροπή και τρίποντο

Με μια συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Δόξα έμελλε να κλείσει η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, που βρήκε την ομάδα μας να κερδίζει και να παραμένει στην κορυφή με δεκατρείς βαθμούς. Η νίκη της Μεγάλης Κυρίας ήρθε μάλιστα με βελτιωμένη εμφάνιση και ανατροπή.

Η Ανόρθωσις ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και έψαξε για το γρήγορο γκολ. Ο Νέγκρι όμως, είχε τις λύσεις στις κεφαλιές των Ζοάο Βίκτορ και Εντλοβού όπως και στο σουτ του Ορλάντι μέσα από την περιοχή. Την πιο κραυγαλέα ευκαιρία μάλιστα απώλεσε ο Χόλγκερσον, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Ορλάντι και γύρισμα του Εντλοβού. Προηγουμένως, οι παίχτες μας ζήτησαν αποβολή του κιτρινισμένου Φερνάντεζ σε αγκωνιά που έσκισε το φρύδι του Λαΐφη. Η φάση που έφερε νέες διαμαρτυρίες ξετυλίχθηκε στο 43′, με τον βοηθό κακώς να ακυρώνει ως οφσάιτ το καθαρό τέρμα που σημείωσε ο Ζοάο Βίκτορ εκμεταλλευόμενος από κανονική θέση τη σέντρα του Εντλοβού. Η Δόξα απείλησε στις καθυστερήσεις, με τον Κόπριβετς να εξουδετερώνει το έξυπνο φάουλ του Φερνάντεζ.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε ακόμα πιο επιθετικά, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Εντλοβού στο 47′ να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά. Ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε στο 52′, όταν αφού προηγήθηκε μπέρδεμα με την μπάλα να μένει κολλημένη στην περιοχή μας, ο Καλό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα της Αμμοχώστου ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και μόλις στο 57ο λεπτό απάντησε με τον Χόλγκερσον. Ο Σουηδός με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα, τροφοδοτούμενος με σέντρα του Μαρτίνες από δεξιά. Οι γαλανόλευκοι ποδοσφαιριστές δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστούν με το ισόπαλο αποτέλεσμα και έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή με χαμένο τετ-α-τετ του νεοεισελθόντος Μακρή. Ο Κόπριβετς κράτησε όρθια την Κυρία σε νέο φάουλ από τον Φερνάντες και στο 76′ ο Μακρής απένειμε δικαιοσύνη. Ήταν η έξυπνη κάθετη πάσα από τον Κουλούρη – που λίγο πριν είχε περάσει στο παιχνίδι – την οποία μετουσίωσε σε γκολ ο Κύπριος διεθνής επιθετικός.

Το σημαντικό για την ομάδα μας είναι ότι πέραν από τη νίκη και το τρίποντο, έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης σε αρκετά μεγάλα διαστήματα του αγώνα, την ώρα που οι νέοι ποδοσφαιριστές δείχνουν όλο και περισσότερο να εγκλιματίζονται στην Ανόρθωση. Ακολουθεί ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτή την φορά κόντρα στην Αγία Νάπα, την Κυριακή στις 19:00.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Μόουρα, Νούχου, Ζοάο Βίκτορ, Πελέ, Αμπουρτζάνια (65′ Μακρής), Ορλάντι (74′ Κουλούρης), Μαρτίνες, Εντλοβού (79′ Μαϊσουράτζε).

Κίτρινες: Χόλγκερσον, Μόουρα, Μαϊσουράτζε

Σχετικά Νέα