Γαλανόλευκο το Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Γαλανόλευκο το Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Με τα χρώματα της Μεγάλης Κυρίας βάφτηκε το Βαρωσιώτικο ντέρμπι, καθώς η Ανόρθωσις κατέβαλε τη συμπολίτιδα Νέα Σαλαμίνα με 1-3, σημειώνοντας μάλιστα ανατροπή.

Για 41ο συναπτό έτος, το ντέρμπι της Αμμοχώστου διεξάγεται στην προσφυγιά. Οι δυο ομάδες, φάνηκαν αντάξιες του ονόματός τους, χαρίζοντας ένα γεμάτο συγκινήσεις παιχνίδι στους χιλιάδες φίλους τους που κατέκλυσαν το στάδιο «Αμμόχωστος», προσωρινή έδρα της Νέας Σαλαμίνας.

Ήταν οι γηπεδούχοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και, μόλις στο 7ο λεπτό, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ατόρνο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσίνα. Αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, οι οποίοι έλεγχαν μεν τον ρυθμό του αγώνα και κυκλοφορούσαν την μπάλα, δεν κατάφερναν ωστόσο να φτιάξουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Στην επανάληψη, η Ανόρθωσις μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, αποφασισμένη για την ανατροπή. Αφότου έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μαρτίνες, έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Εντλόβου στο 47′. Ο Αβραάμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά ένα λεπτό νωρίτερα, ανατράπηκε καθαρά από τον Ζάρκοβιτς και έτσι ο Εντλόβου έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα, απ’ όπου δεν αστόχησε.

Νέο πέναλτι για την Ανόρθωση στο 55′, με τον Κυριάκου να κάνει καθαρό φάουλ στον Μακρή που εφορμούσε στα αντίπαλα τετράγωνα, φάτσα με την ανατροπή. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Εντλόβου, ο οποίος δεν λάθεψε γράφοντας το 1-2.

Η αντεπίθεση για την ομάδα μας δεν σταμάτησε στην ανατροπή. Η Μεγάλη Κυρία πίεσε για να πάρει αέρα δυο τερμάτων, κάτι που έγινε πραγματικότητα δέκα λεπτά αργότερα, στο 66′. Η ωραία πάσα του Μαρτίνες στον Νούχου έγινε μπαλιά του Γκανέζου στην περιοχή, με το σουτ του Αβραάμ να σταματά στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε ασταθώς. Στην επαναφορά ο Εντλόβου δεν μπορούσε να αστοχήσει και έγραψε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 1-3.

Στα τελευταία λεπτά η συμπολίτιδα Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, ωστόσο στην καλύτερη της στιγμή – ένα σουτ του Άντιτς – ο Κόπριβετς δήλωσε «παρών» διώχνοντας σε κόρνερ.

Πλέον, η Ανόρθωσις πάει στη διακοπή με το δύο στα δύο, έχοντας την ευχέρεια να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να δώσει χρόνο στα τελευταία μετεγγραφικά αποκτήματα να ενσωματωθούν στην ομάδα πλήρως.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Μόουρα, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Βίκτορ, Αμπουρτζάνια (73′ Τζανακάκης), Μαρτίνες, Αβραάμ (90′ Κωνσταντίνου), Μακρής, Εντλόβου (70′ Μαϊσουράτζε)

Κίτρινες: Γκάμπριελ, Νούχου

Σχετικά Νέα