Πύρρειος νίκη στο παγωμένο «Τάσος Μάρκου»

Πύρρειος νίκη στο παγωμένο «Τάσος Μάρκου»

Με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο τη νίκη ταξίδευσε η ομάδα μας στο Παραλίμνι και το «Τάσος Μάρκου», όπου αντιμετώπισε τον αξιόμαχο Αθλητικό Όμιλο Αγίας Νάπας, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής. Η Ανόρθωσις ήταν καλύτερη σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο κέρδισε τελικά με 1-5, αν και η νίκη ήρθε δυσκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, παρά την ευρεία νίκη, δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί για ποδοσφαιριστές της Μεγάλης Κυρίας, καθιστώντας τη νίκη μας πύρρειο.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα μας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό. Ήταν ο Νούχου που ένα λεπτό προηγουμένως εφορμούσε στην περιοχή, για να ανατραπεί και να κερδίσει το πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε ο Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα αφού απέκρουσε ο Αθανασίου ασταθώς, ωστόσο με δεύτερη προσπάθεια έβαλε την Ανόρθωση σε θέση οδηγού.

Νωρίς στην επανάληψη, ο Τόνι Κάλβο υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε στο 52ο λεπτό. Αμέσως μετά, η Αγία Νάπα που δεν απείλησε ιδιαίτερα, σε μια αντεπίθεση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι από τον Χόλγκερσον στο 53′, ο οποίος αντίκρισε την τέταρτη συνολικά κίτρινη κάρτα του στον μαραθώνιο, με αποτέλεσμα να χάνει τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Την εκτέλεση του Κολοκούδια «ψάρεψε» ο Καμίνσκι, με τον Βέλγο πορτιέρο να κρατά την ομάδα της Αμμοχώστου μπροστά στο σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από κούρσα του Αμπουρτζάνια, ο Μακρής με διπλή προσπάθεια διπλασίαζε το προβάδισμα της Ανόρθωσης. Και ο Αμπουρτζάνια ωστόσο μετά από χτύπημα που δέχτηκε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 59′.

Στο 70ό λεπτό ο ΑΟΑΝ μείωσε σε 1-2, με την Ανόρθωση στη συνέχεια να κερδίζει πέναλτι και πάλιν με το Νούχου, το οποίο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την φορά ο Γκαρσία. Ο Μακρής δήλωσε παρών στο 75′, όταν μετά από απομάκρυνση σε κόρνερ του Αβραάμ, έστειλε με σουτ την μπάλα στο πλεκτό για το 1-3, «σκοτώνοντας» το παιχνίδι.

Η συνέχεια ανήκε στον Ανδρέα Αβραάμ, ο οποίος με δυο γκολ από ασίστ των Μαραγκού και Μάκου αντίστοιχα στο 84′ και 90′, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-5.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκι, Δημητρίου, Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (59′ Μάκος), Γκαρσία, Εντέ (71′ Μαραγκός), Κάλβο (52′ Αβραάμ), Μακρής.

Κίτρινες: Χόλγκερσον (4η – χάνει τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ)

Τραυματίες: Ο Τόνι Κάλβο οδηγήθηκε άμεσα σε ιδιωτική κλινική στο Παραλίμνι, με τις ακτινογραφίες να δείχνουν διάστρεμμα. Τόσο για τον Κάλβο, όσο και για τον Αμπουρτζάνια, περισσότερα θα μπορούν να λεχθούν αύριο.

Κόσμος: Θερμές ευχαριστίες στον κόσμο που αψήφισε το κρύο και ταξίδευσε στο Παραλίμνι για να στηρίξει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας.

Σχετικά Νέα