Καλή εμφάνιση, τέρματα και τρίποντο

Καλή εμφάνιση, τέρματα και τρίποντο

Αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σημειώνοντας τέσσερα τέρματα, η Ανόρθωσις «ζέστανε» τους φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του Μακαρείου το απόγευμα του Σαββάτου, πετυχαίνοντας ευρεία νίκη με 0-4, επί της Δόξας Κατωκοπιάς.

Ο Άντρε Πάους ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς και πριν οι ποδοσφαιριστές μας – που δικαιούνταν πέναλτι στο 14′ με τον Αμπουρτζάνια – σπαταλήσουν αρκετές ευκαιρίες, μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ήταν μια φάση στο 21ο λεπτό, όταν ο Αμπουρτζάνια άφησε για τον Τζέισον που γέμισε στην περιοχή, ο Μακρής άφησε για τον Λαΐφη που με εξαιρετικό γύρισμα βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με το αριστερό άνοιξε το σκορ μέσα σε πανηγυρισμούς.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Λαΐφης μπήκε σε ρόλο δημιουργού και αφού άλωσε την δεξιά πλευρά των αντιπάλων, σέντραρε για τον Τόνι Κάλβο που έστρωσε στον Αμπουρτζάνια ο οποίος με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματά  μας.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έβαλαν πίεση στα καρέ της ομάδας μας, όπου ο Καμίνσκι ήταν αλάνθαστος. Ο Βέλγος, μετά από απόκρουση στο 51′, έδωσε την μπάλα γρήγορα μπροστά με τον Κάλβο από δεξιά να βρίσκει απέναντι τον Εντέ, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον Μακρή μέσα στην περιοχή, ο οποίος με υπερπροσπάθεια έγραψε το 0-3 και «σκότωσε» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το τέταρτο γκολ της Ανόρθωσης ήρθε και πάλι από αντεπίθεση, στο 65ο λεπτό. Ο Λαΐφης λίγο πίσω από το ημικύκλιο του κέντρου είδε την προοπτική του Μακρή που έφευγε μόνος μπροστά και του σύστησε την μπάλα. Ο νεαρός, Κύπριος επιθετικός έφυγε ταχύτατα μπροστά και με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε τον Σιδεράκη για το τελικό 0-4.

Στον χρόνο που απέμεινε, ο κ. Πάους πέρασε στο παιχνίδι τους Μαραγκό (75′), Φύτο Κυριάκου (80′) και Γκαρσία (88′). Ήταν η πρώτη φορά που ο Κυριάκου παίρνει χρόνο συμμετοχής σε αγώνα πρώτης κατηγορίας.

Μετά τον αγώνα, ο κ. Άντρε Πάους δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του και τα όμορφα τέρματα που πέτυχαν σε καθοριστικά σημεία. Έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοση της ομάδας η οποία, όπως ανέφερε, ήταν γενικά καλή, με εξαίρεση ίσως το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που δεχτήκαμε πίεση από τους αντιπάλους.

Επόμενος αγώνας για τη Μεγάλη Κυρία, την μεθεπόμενη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, απέναντι στον Απόλλωνα, μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Σχετικά Νέα