Διαγωνισμός τερμάτων και «διπλό» στο βαρωσιώτικο ντέρμπι

Διαγωνισμός τερμάτων και «διπλό» στο βαρωσιώτικο ντέρμπι

Σε διαγωνισμό για την επίτευξη του ομορφότερου τέρματος λες και συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές μας, που με τρία όμορφα σε έμπνευση και εκτέλεση τέρματα κατέβαλαν τη Νέα Σαλαμίνα στο Στάδιο Αμμόχωστος – Επιστροφή με 2-3. Η νίκη, είναι η πρώτη εκτός έδρας για φέτος και η τρίτη συνεχόμενη για την Ανόρθωση, αφού προηγήθηκαν οι επιτυχίες επί Οθέλλου και ΕΝΑΔ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα.

Η Ανόρθωσις δεν είχε την κατοχή της μπάλας που μας συνήθισε στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο προσάρμοσε την τακτική της με στόχο το αποτέλεσμα, απέναντι σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αντίπαλο, κάτι που κατόρθωσε να πάρει.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες από τις δυο ομάδες, αλλά σημαδεύτηκε από το εξαιρετικό γκολ του Νούχου στο 29′. Ο Ράζακ, είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από δύσκολη θέση, αρκετά μακρυά από την εστία, πετυχαίνοντας έτσι το 0-1.

Στην επανάληψη, η Μεγάλη Κυρία έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και μη επιτρέποντας στην αντίπαλο να φτιάξει τη μεγάλη φάση, κατόρθωσε να διπλασιάσει το προβάδισμά της. Ήταν ο Γιούρι Ιακοβένκο που στο 55ο λεπτό, αφού στάθηκε όρθιος στην προσπάθεια του αντιπάλου να τον ανακόψει, άφησε έξυπνα για τον Αμπουρτζάνια, ο οποίος τροφοδότησε τον Μακρή, που με διπλή προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο φετινό του τέρμα.

Παρά τη μείωση του σκορ από τον Τσιντί στο 74′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Ανόρθωση έψαξε ένα τρίτο γκολ που θα σφράγιζε τη νίκη μας. Η επιμονή του Τζέισον Δημητρίου απέφερε καρπούς, μιας και ο δεξιός οπισθοφύλακας σέρβιρε στον Ιακοβένκο που έμπαινε στην περιοχή και από αρκετά δύσκολη θέση κανονιοβόλησε τα αντίπαλα καρέ για το 1-3.

Το μόνο που κατάφερε η Νέα Σαλαμίνα, ήταν λίγο πριν την εκπνοή να μειώσει σε 2-3 με το Λεόν.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στα δυο βαρωσιώτκα σωματεία, με πάθος και δύναμη από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Ευχή, το επόμενο ντέρμπι να διεξαχθεί στην απελευθερωμένη Αμμόχωστο.

Ανόρθωσις (Άντρε Πάους): Καμίνσκο, Σεράν, Χόλγκερσον, Νούχου, Δημητρίου, Μάκος, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια (79′ Μαραγκός), Αβραάμ (90′ Σαμπάλα), Μακρής (82′ Εντέ), Ιακοβένκο

Σχετικά Νέα