Αρχίζει το Συνέδριο του EFDN στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Το πανευρωπαϊκό συνέδριο του EFDN στο Αντώνης Παπαδόπουλος

Ανοίγει τις πύλες του αύριο Τετάρτη, το 3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του δικτύου “European Football for Development Network”( EFDN), που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η Ανόρθωσις, φιλοξενεί το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου τις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο θα φέρει στην Κύπρο Συλλόγους διεθνούς εμβέλειας, όπως οι Manchester United, Feyenoord, Fulham, Brugge, Gent, Valerenga, Hapoel Tel-Aviv, Nijmegen.

Επιπλέον, μαζί μας θα είναι εκπρόσωποι από την Ομόνοια, την ΑΕΚ Λάρνακας και τον Απόλλωνα, που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το Συνέδριο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα σπουδαίο αθλητικό αλλά και κοινωνικό γεγονός, το οποίο για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην Κύπρο. 

efdn_banner

Λίγα λόγια για το EFDN

Το EFDN, είναι ένα νεοσύστατο δίκτυο – η Ανόρθωσις αποτελεί ιδρυτικό μέλος του – το οποίο θέλει να θεσμοθετήσει την εμπλοκή του ποδοσφαίρου στην κοινωνία. Να θέσει διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι ποδοσφαιρικοί Συλλόγοι θα προσφέρουν στην υγεία, την εκπαίδευση, το δικαίωμα στην εργασία, τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους και την κοινωνική ενσωμάτωση. Επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου, ως μια θετική, ενοποιητική δύναμη, που σπρώχνει την κοινωνία προς τα μπρος. Να θέσει τους Συλλόγους προ των ευθυνών τους, δημιουργώντας τους την ανάγκη να φτιάξουν προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, ώστε να ανταποδίδουν στην κοινωνία ένα μέρος εκείνων που κερδίζουν από αυτή.

Στις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης έχουν μπει τα τελευταία χρόνια έντονα στην ημερήσια διάταξη μικρών και μεγάλων Συλλόγων. Στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη – όπου και οι ανάγκες είναι δυστυχώς μεγαλύτερες – δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Στόχος μεταξύ άλλων, οι Σύλλογοι του Νότου να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα και την εμπειρία των «Βόρειων» εταίρων τους και να εφαρμόσουν αντίστοιχα προγράμματα στις χώρες τους.

Μέσα από τα προγράμματα του EFDN, πέραν από την ανταλλαγή πληροφορίας και τεχνογνωσίας, θα γίνεται ανταλλαγή προσωπικού, φιλάθλων, θα σχεδιάζονται και υλοποιούνται πανευρωπαϊκά προγράμματα  και δράσεις, επεκτείνοντας αυτά που διεξάγονται σε τοπική κλίμακα.

Η δική μας παρουσία

Ως Ανόρθωσις, είμαστε ιδιαίτερα δραστήρια σε τρεις τομείς. Ο πρώτος είναι η ανεργία, η οποία μαστίζει τον τόπο μας και ειδικά τους νέους. Ο δεύτερος, η βία στα γήπεδα, την οποία θέλουμε να αντιμετωπίσουμε όχι με καταστολή, αλλά με θετικές δράσεις, παιδεία και πρόληψη. Τελευταίος αλλά όχι ύστατος τομέας, η κοινωνική ενσωμάτωση, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των Εγκλωβισμένων, το οποίο προβάλλουμε έντονα μέσα στο Δίκτυο.

Η παρουσίαση της Ανόρθωσης στο Συνέδριο, θα γίνει αύριο το απόγευμα, στις τρεις.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

efdn_program

Σχετικά Νέα