Απολογισμός έργου εταιρείας κατά την τριμηνία Ιούνιος – Αύγουστος 2014

Ενεργοποίηση Συμφωνίας Σωματείου – εταιρείας

Από τις 6 Ιουνίου 2014, η Ανόρθωσις γύρισε σελίδα στο ποδοσφαιρικό της τμήμα, αναθέτοντας τη διαχείριση και λειτουργία του σε ποδοσφαιρική εταιρία, η οποία συστάθηκε και ενεργοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό. Να καταστεί δηλαδή η Ανόρθωσις μια επαγγελματική ομάδα, η οποία να λειτουργεί με σύγχρονο και διαφανή τρόπο, αξιοποιώντας τους τρεις πυλώνες που είχαν τεθεί μέσα από το όραμα 2020 για επαγγελματισμό, χρηστή διοίκηση και διαφάνεια.

Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας της, η εταιρεία έχει αρχίσει την παραγωγή πολυσχιδούς και πολυεπίπεδου έργου, θέλοντας να θέσει τα θεμέλια για την εμπέδωση της αγωνιστικής, οικονομικής και διοικητικής σταθερότητας στο οικοδόμημα.

Ι     Αγωνιστικός τομέας

Στον σημαντικότερο τομέα που έχει να διαχειριστεί η εταιρεία, τον αγωνιστικό, ήταν αναγκαίο το κτίσιμο μιας ομάδας σχεδόν από το μηδέν.

Για τον σκοπό αυτό, προχωρήσαμε έγκαιρα στην πρόσληψη Διευθυντή Ποδοσφαίρου, του κ. Τεντ Φαν Λέουβεν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τεχνική πτυχή του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον σχεδιασμό και τις εργασίες του. Μαζί, θέσαμε στόχους τριετίας και ο ίδιος ανέλαβε τον σχεδιασμό για την αντίστοιχη περίοδο με γνώμονα φυσικά και τις επόμενες χρονιάς, μέσα από τον οποίο θεωρούμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε την Ανόρθωση στην πρωταγωνιστική θέση, όπου της αξίζει να βρίσκεται.

Σκοπός, όπως εξαγγείλαμε εξ αρχής, είναι η στελέχωση ενός ρόστερ αποτελούμενου ως επί το πλείστον από ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι περίπου 25 ετών και συμπληρωμένο με παίχτες μεγαλύτερης ηλικίας, που να κουβαλούν εμπειρίες και παραστάσεις ποιοτικότερων πρωταθλημάτων. Θέλαμε και αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα αλλά και μεταπωλητική, εμπορική αξία. Το ρόστερ της φετινής χρονιάς, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να χρηματοδοτήσει της μετεγγραφές της νέας περιόδου. Και αυτό θα γίνεται απ’ εδώ και πέρα σε κάθε περίοδο.

Ταυτόχρονα, είχαμε να διαχειριστούμε περιπτώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών, τα οποία κληρονομήσαμε και προνοούσαν απολαβές που μας δυσκόλευαν ως προς την υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Όπως θα παρατηρήσατε, στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ο συνδυασμός της δικής μας πολιτικής αλλά και της καλής θέλησης που επέδειξαν οι παίχτες μας, δεν επέτρεψαν την εμφάνιση περιπτώσεων μονομερούς διακοπής συμβολαίων, ούτε αποζημίωσης ποδοσφαιριστών για να εγκαταλείψουν την ομάδα.

Πλέον, οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται και αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, διέπονται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο και διαδικασίες, οι οποίες θέτουν τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες, που να αποτρέπουν την επανεμφάνιση φαινομένων του παρελθόντος. Η τεχνική ηγεσία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη να μιλά για προγραμματισμό, να εντοπίζει και να προτείνει στόχους και η διοίκηση να υλοποιεί τα «θέλω» των προπονητών, μέσα πάντα στα οικονομικά πλαίσια που έχουν προϋπολογιστεί.

Με την τεχνική ηγεσία, έχουμε θέσει πέραν από τον στόχο της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ – ώστε η ομάδα που κτίζεται να έχει διάρκεια – και την σταδιακή και μεθοδική «κυπριοποίησή» του. Πιστεύουμε στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και είμαστε υποχρεωμένοι να του δώσουμε ευκαιρίες. Όχι απλά γιατί είναι Κύπριος, αλλά γιατί πραγματικά το αξίζει. Φτάνει να βλέπουμε την ανάλογη ανταπόκριση, σκληρή δουλειά και πειθαρχία, από την πλευρά των Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Κατά την τριμηνία που μας πέρασε, δυσκολευτήκαμε αφάνταστα να πείσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Κύπρο. Οι λόγοι πολλοί, αναλύθηκαν πλειστάκις και δεν είναι της παρούσης να τους επαναλάβουμε. Εκείνο που πρέπει να έχουμε κατά νου ωστόσο, είναι πως πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, προκειμένου να προσελκύουμε αυτούς τους παίχτες στο νησί μας.

Η επιστημονική υποστήριξη της πρώτης ομάδας, είναι ένας κεφαλαιώδους σημασίας παράγοντας, ο οποίος παίζει τεράστιο ρόλο στην απόφαση ξένων, ποιοτικών ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Κύπρο. Με την Ανόρθωση αυτή την στιγμή συνεργάζονται γιατροί, φυσιοθεραπευτές, εργοφυσιολόγος, διατροφολόγος, χειροπράκτες και άλλα άτομα τα οποία προσπαθούν και προσφέρουν στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μας υπηρεσίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Υπηρεσίες τις οποίες στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

ΙΙ     Οικονομικός τομέας

Η περίοδος που διάγουμε οικονομικά ως Κύπρος, είναι η χειρότερη από το καταραμένο 1974. Μοιραία, το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί δυσμενώς από την οικονομική κατάσταση. Από τη δική μας πλευρά, είμαστε αναγκασμένοι όχι απλά να επιβιώσουμε αλλά και να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτά τα δεδομένα. Τούτο θα γίνει κατορθωτό νοικοκυρεύοντας τα έξοδά μας και μεγιστοποιώντας τα έσοδά μας, με καλή ομάδα και ευφυείς προωθητικές , εμπορικές ενέργειες.

Έχουμε θέσει από την περσινή κιόλας περίοδο, αυστηρούς προϋπολογισμούς εξόδων, τους οποίους δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να υπερβούμε, εκτός και αν προκύψουν αναπάντεχα, μη προϋπολογισμένα έσοδα. Και ο λόγος, είναι ότι τα έξοδα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τα έσοδά μας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν στα έξοδα και τις δόσεις των δανείων αλλά και τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από αποφάσεις της ΦΙΦΑ σε παλαιές περιπτώσεις προσφυγών.

Τα έξοδα της ομάδας πλέον παρακολουθούνται διαρκώς και δίνεται χωρίς υπερβολή καθημερινή αναφορά από το λογιστήριο για τις συναλλαγές της ημέρας. Στόχος είναι από τη μια η παρακολούθηση ότι όντως τηρούνται μέχρι το τελευταίο ιώτα οι εξαγγελίες μας και από την άλλη η συνεχής προσπάθεια εντόπισης σπαταλών και μείωσής τους.

Παράλληλα, ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση των εσόδων, από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεών μας. Για παράδειγμα, αυτό το καλοκαίρι μόνο, το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχει χρησιμοποιηθεί για επτά επιπλέον ποδοσφαιρικές συναντήσεις και ακολουθεί άλλη μία την Τρίτη, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά έσοδα, σε μια κατά τα άλλα άνυδρη οικονομικά περίοδο.

Έχουμε κατορθώσει να έρθουμε σε μια άκρως συμφέρουσα και επωφελή και για τα τρία μέρη συμφωνία με την Cytavision και την LTV, για τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα. Πλέον, η Cytavision γίνεται ένας στρατηγικός συνεργάτης, αφού θα προβάλλει το τηλεοπτικό μας προϊόν για 2+3 χρόνια, αρχής γενομένης από την περίοδο 2014-15.

Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, ότι είμαστε πλέον περισσότερο από συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψιν, τη λέξη αξιοπιστία.  Η Ανόρθωσις πρέπει να είναι αξιόπιστος εργοδότης αλλά και αξιόπιστος συνεταίρος. Την τελευταία τριμηνία, όχι απλά πληρώσαμε στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις μας σε προμηθευτές, τεχνίτες και συνεργάτες, αλλά προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα. Προβήκαμε σε διακανονισμούς και εξοφλήσαμε υποχρεώσεις που χρονολογούνται εδώ και μερικά χρόνια, ώστε να διαγραφούν οι οφειλές αυτές από τα λογιστικά βιβλία.

Διακανονισμοί επετεύχθησαν και με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και αφορούν αναδιάρθρωση όλων των δανείων επ’ ονόματι της Ανόρθωσης. Μια εργασία που ήταν πραγματικά επίπονη αλλά και πολύ σημαντική, ώστε να καταστεί το χρέος μας διαχειρίσιμο και να μπει σε μια πορεία τακτοποίησης μέσα στα επόμενα χρόνια. Φτάνει να παραμείνουμε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, τακτικοί στις υποχρεώσεις μας και συγκρατημένοι στα έξοδά μας, αποφεύγοντας  αλόγιστες σπατάλες, κάτι που τονίζουμε ξανά ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για μας.

Ένα από τα πιο σοβαρά δάνεια, αν όχι το σημαντικότερο, είναι αυτό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), το οποίο αφορά την Κτηματική και έχει ως υποθήκη το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η εταιρεία έχει αναλάβει εγγράφως την υποχρέωση να τακτοποιεί τις δόσεις του, ώστε το γήπεδο να μην κινδυνεύσει σε καμιά περίπτωση με εκποίηση, ενδεχόμενο που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν υπαρκτό.

Στη λίστα με τις επικίνδυνες οφειλές, συμπεριλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις μας προς τις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν απλήρωτες οφειλές της περιόδου 2007-2013. Με βάση τον διακανονισμό που έγινε μεταξύ ΚΟΠ και κράτους, θα εξοφληθεί το ποσό σε 60 δόσεις, από τα οποίες έχουμε ήδη καταβάλει την πρώτη και μάλιστα πριν αυτή καταστεί πληρωτέα.

Σε ότι αφορά τις οφειλές μας στο κράτος για το 2014, είναι τακτοποιημένες πλήρως, μέχρι την τρέχουσα ημερομηνία, ακόμα ένα δείγμα της προσήλωσης μας στην οικονομική εξυγίανση.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα ποδοσφαιρικά σωματεία, είναι τα Κριτήρια της UEFA. Τα οποία η Ανόρθωσις πέρασε και πάλι επιτυχώς, δίχως συνέπειες και ευελπιστούμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε.

ΙΙΙ   Νομικές Υποθέσεις στη FIFA

Αναφερόμενοι στα κριτήρια, ας μην ξεχνούμε ότι μεγάλο μέρος τους είναι οι εκδικασμένες ή εκδικαζόμενες υποθέσεις στη FIFA. Παρότι θέσαμε ως στόχο να μην οδηγηθούν νέες υποθέσεις εκεί, εντούτοις είναι απαραίτητο να εξοφληθούν και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις υποθέσεις του παρελθόντος.

Την τελευταία τριμηνία, έχουν εξοφληθεί οι ποδοσφαιριστές Μεδίνα και Ντοπρασίνοβις και ο βοηθός προπονητής Τζβετάνοφ. Έχουμε ήδη καταθέσει σε σχετικό λογαριασμό της ΚΟΠ τα χρήματα για τον Ιντζχάκι, αναμένοντας την έκβαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να τα πληρώσουμε.

Απ’ εκεί και πέρα, έχουμε καταβάλει τις 2 από τις 4 δόσεις του διακανονισμού με τον ποδοσφαιριστή Κονσίστρε και τις 2 από τις 10 δόσεις του Σεϊρού και αυτή την στιγμή οι τρέχουσες υποχρεώσεις θεωρούνται τακτοποιημένες.

Με τον προπονητή Στοΐλοφ έχει επέλθει διακανονισμός για εξόφληση των οφειλομένων σε δύο χρόνια, με την πρώτη δόση να έχει ήδη καταβληθεί.

Στο CAS εκκρεμεί ακόμα η υπόθεση του Περόνε ενώ είμαστε εν αναμονή της απόφασης για τον Κοβαλέφσκι, υπόθεση την οποία υπερασπίστηκε ο δικηγόρος μας στη Λωζάνη.

Τέλος, αναμένουμε την εκδίκαση της υπόθεση Μπάκλεϊ, η οποία είναι και η τελευταία μας εκκρεμότητα.

IV     Υποδομή

Η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων κατά τη θερινή περίοδο, μας έδωσε την ευχέρεια να ασχοληθούμε με τα θέματα υποδομής του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» και του προπονητικού κέντρου «Αντώνης Καράς».

IV – i     Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση, να μπορούμε να φιλοξενούμε σωστά και αξιοπρεπώς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, προσφέροντάς τους ειδικό χώρο στην Ανατολική εξέδρα, ο οποίος υπήρχε, αναβαθμίστηκε και στεγάστηκε ώστε να προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Εκτείναμε δίκτυ μπροστά από τη Νότια εξέδρα, μετά από υπόδειξη της αστυνομίας, για την αποφυγή του φαινομένου της ρίψης αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.

Διαμορφώθηκαν κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε να δημιουργηθεί χώρος σε κάθε είσοδο εξέδρας, για διενέργεια σωματικού ελέγχου κατά την είσοδο στο γήπεδο.

Παραγγέλθηκε και εγκαθίσταται καινούριο, σύγχρονο σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων και ελέγχου εισιτηρίων διαρκείας (validators), ενώ παράλληλα, ενισχύθηκε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV).

Στην κερκίδα των φιλοξενουμένων, τη Βόρεια κερκίδα, έγιναν σειρά επιδιορθώσεων στην υποδομή, εκεί όπου είχαν παρατηρηθεί προβλήματα, όπως επίσης και στους χώρους υγιεινής.

Ελέγχθηκε το δίκτυο του σταδίου και ενισχύθηκε με καλώδια οπτικών ινών ενώ έλεγχος, αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις έγιναν στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Διενεργήθηκαν εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού του σταδίου όπως γενική συντήρηση όλων των χώρων, βάψιμο, αντικατάσταση των ειδών υγιεινής στους αντίστοιχους χώρους, αρίθμηση εκ νέου όλων των καρεκλών του σταδίου και επικόλληση αυτοκόλλητων με τους αριθμούς.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή νέων, σύγχρονων γραφείων, στη Δυτική πλευρά του σταδίου. Ένα έργο το οποίο είχε σχεδιαστεί  πριν από χρόνια και τώρα ανασχεδιάστηκε και υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Ο χώρος στην Ανατολική κερκίδα, όπου βρίσκονται σήμερα τα γραφεία, θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις της UEFA, προκειμένου το στάδιο να μπορέσει να μεταβεί στην κατηγορία «4» και να φιλοξενεί αγώνες ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

IV – ii     Προπονητικό Κέντρο «Αντώνης Καράς»

Στην ομάδα, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζαμε επαναλαμβανόμενα προβλήματα τραυματισμών, τα οποία οφείλονταν εν μέρει στο κακό υπόστρωμα κάτω από το προπονητικό μας γήπεδο.

Από το Μάιο, διεξάγονται εργασίες στο γήπεδο, όπου έχει έρθει και εναποτεθεί ειδική άμμος από την Αίγυπτο, με στόχο να υπάρξει ένα μαλακό υπόστρωμα κάτω από το γρασίδι, που θα μειώσει στο ελάχιστο τις καταπονήσεις στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα.

Την ίδια στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην κτηριακή υποδομή του προπονητικού κέντρου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας πρωταγωνίστριας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν κατάλληλα τα γραφεία του τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού, δημιουργήθηκε νέο γυμναστήριο, ανακατασκευάστηκαν πλήρως τα αποδυτήρια.  Επιπλέον, δημιουργήθηκε σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας για την ποδοσφαιρική ομάδα.

V     Ακαδημίες

Η Ανόρθωσις, πρέπει να γίνει μια ομάδα που παράγει, εξελίσσει, αναπτύσσει και πωλεί ποδοσφαιριστές. Η μονοδιάστατη ενίσχυση μέσω μεταγραφών δεν επιτρέπει την οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου. Αντίθετα, χρειάζεται η πρώτη ομάδα να ενισχύεται και με ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τα σπλάχνα της Ανόρθωσης, τις Ακαδημίες. Παίχτες, οι οποίοι θα είναι δουλεμένοι όπως τους θέλουμε, θα μεγαλώσουν μαζί, σε Ανορθωσιάτικο περιβάλλον και θα παίζουν ποδόσφαιρο με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

Ήδη, ορίστηκε Παγκύπριος Συντονιστής Ακαδημιών εκ μέρους των ΔΣ εταιρείας και Σωματείου, ο οποίος θα έχει υπό την διοικητική εποπτεία το όλο οικοδόμημα. Οι Ακαδημίες, θα τελούν υπό την αιγίδα του Τεχνικού Διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Παράλληλα, έχουν γίνει προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, τόσο για το τεχνικό κομμάτι με Τεχνικούς Διευθυντές, όσο και για το διοικητικό/διαχειριστικό κομμάτι.

VI     Διοικητική Λειτουργία

Η ποδοσφαιρική ομάδα, είχει απόλυτη ανάγκη τη σωστή υποστήριξη από καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό. Όλες οι διοικητικές λειτουργίες, διεκπεραιώνονται στη βάση του προτύπου ISO για σωστή εταιρική διακυβέρνηση. Η προσήλωση μας είναι στη διαφάνεια στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών, στη χρηστή διοίκηση και τον επαγγελματισμό.

Έχουμε επενδύσει στην πρόσληψη προσοντούχου προσωπικού, το οποίο στελέχωσε επαρκώς όλα τα πόστα της διοικητικής πυραμίδας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

VΙΙ     Αντιμετώπιση της βίας

Ένας από τους κυριότερους στόχους της χρονιάς, είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και παραβατικότητας τα οποία συχνά πυκνά παρατηρούνται στους αγωνιστικούς μας χώρους. Επιθυμία μας είναι να εξαφανίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στους παραβάτες. Με αυτό τον τρόπο, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε πίσω στα γήπεδα τις οικογένειες, που είναι για μας κάτι πολύ σημαντικό. Πολύ περισσότερο, που είμαστε ένα προσφυγικό σωματείο και το γήπεδο είναι σημείο συνάντησης για τους διασκορπισμένους ανά το παγκύπριο πρόσφυγες.

Έχουμε θέσει ως στόχο τον πλήρη εναρμονισμό με τη Νομοθεσία της Δημοκρατίας και τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ. Εισάγεται ο θεσμός των επιτηρητών οι οποίοι θα ασκούν αυστηρό και σχολαστικό έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο ενώ δεν θα ανεχτούμε άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών να εισέρχονται στις εξέδρες.

Μέχρι και ειδικούς ανιχνευτές στις εισόδους αλλά και ανιχνευτικά σκυλιά θα επιστρατεύσουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε συμπαραστάτες και τους ίδιους τους φίλους της ομάδας μας, μέσα από δράσεις που θα επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε, όπως οι προπονητές οπαδών (fan coaches). Απώτερος στόχος πάντα, η καλλιέργεια κουλτούρας φίλαθλου πνεύματος σε όλους, κάτι που θα μας πάρει αρκετά χρόνια, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι με σταθερά, στοχοπροσηλωμένα και αποφασιστικά βήματα, θα το πετύχουμε!

Έχουμε για τη φετινή χρονιά, σχεδιάσει και εξαγγείλει έξι δράσεις ενάντια στη βία, με φιλανθρωπικό περιεχόμενο. Θα διεξαχθούν υπό τον τίτλο «Δείξε τη μαγκιά σου αλλιώς» και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε στην υλοποίησή τους, τη συμπαράσταση όλου του κόσμου της Ανόρθωσης και όχι μόνο, των συλλόγων που συναγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα, των ΜΜΕ και της πολιτείας.

Μέλλον

Το όραμα υπάρχει, έγινε σχεδιασμός, ξεκίνησε η υλοποίησή του και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Το μακροπρόθεσμο όραμα που φτάνει μέχρι το 2020, εμπεριέχει μεσοπρόθεσμους τριετείς σχεδιασμούς. Για φέτος, αρχίσαμε με το βραχυπρόθεσμο πλάνο του 2014-15, το οποίο θα είναι ίσως το δυσκολότερο, αφού αποτελεί τη βάση του όλου εγχειρήματος.

Κάνουμε μια νέα αρχή. Θα είναι το δίχως άλλο δύσκολη. Ο δρόμος για φέτος, δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα χρειαστεί να οπλιστούμε όλοι μας με πολλή υπομονή και κουράγιο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους.

Είμαστε η Ανόρθωσις, θα τα καταφέρουμε! Η Αμμόχωστος μας περιμένει.

Σχετικά Νέα