Το γκολ του Μπόνι

Bony scored

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, μόνο οι πολύ φανατικοί φίλοι του ποδοσφαίρου θα είδαν ψες το τέρμα με το οποίο η Ακτή Ελεφαντοστού ισοφάριζε την Ιαπωνία, από τον Γουίλφρεντ Μπόνι. Ο Μπόνι, είναι ένας εκ των επτά ποδοσφαιριστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι κάποτε είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον του τεχνικού μας διευθυντή, Τεντ φαν Λέουβεν. Πήρε τον Μπόνι το 2011 στη Φίτεσσε από την Σπάρτα Πράγας έναντι €3,8 εκατομμυρίων και το 2013 πωλήθηκε στη Σουόνσι έναντι €16εκ, αφού πρώτα ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ Ολλανδίας με 31 γκολ.

Άλλοι παίχτες που διετέλεσαν υπό τον τεχνικό μας διευθυντή, οι Κρίστιαν Άτσου της Γκάνα (Φίτεσσε, 2013) και Ρενάτο Ιμπάρα του Ισημερινού, ο οποίος πήρε στη Φίτεσσε το 2011.

Υπάρχουν ακόμα τέσσερις ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία, τους οποίους είχε πάρει στην AGOVV Apeldoom (η οποία έχει χρεοκοπήσει). Ο πιο διάσημος είναι ο Ολλανδός επιθετικός Κλας-Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος πήγε στο Άπελντορν το 2003. Την ίδια χρονιά, ο Ολλανδός διεθνής Paul Verheagh έκανε το ντεμπούτο του με την AGOVV. Ο  Verhaegh είναι τώρα αρχηγός της γερμανικής Augsburg.

Δυο Βέλγοι διεθνείς είχαν επίσης ανακαλυφθεί στη μικρή AGOVV. Ο Dries Mertens, τώρα στη Νάπολη, πήγε το 2006 στο Apeldoom. Ο Νacer Chadli, της Τόττεναμ, είχε ανακαλυφθεί από τον κ. Φαν Λέουβεν το 200, στην ηλικία των 17.

Από τη λίστα του, ο Marco van Ginkel (τραυματίας) της Τσέλσι, ο Patrick van Aanholt της Φίτεσσε kai o Ιάπωνας επιθετικός Mike Havenaar έμειναν την τελευταία στιγμή εκτός.

Σχετικά Νέα